HVORDAN KOMMER DANSK DETAILHANDEL SIKKERT IND I FREMTIDEN

Er du en af dem, der er bange for, hvad der sker med din forretning, når Amazon indtager det danske marked? Frygter du, at det bliver svært at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere, der kan og vil yde service?

Amazon og millennials vil udfordre dansk detailhandel. Millennials er en generation, der er vokset op med internettet. De adskiller sig fra de ældre generationer ved, at de køber online. De er vante til en konstant strøm af information fra de sociale medier. Det betyder, at vi skal tænke anderledes for at fastholde omsætning eller tiltrække dygtige medarbejdere.

Du har brug for medarbejdere med idéer
Online detailhandel tiltrækker medarbejdere ved at dyrke relationen til kunderne. Derfor skal du også have større fokus på talentet, når du leder efter nye medarbejdere. Millennials vil have mulighed for at bruge deres talenter. Deres arbejde skal give mening. De vil udvikle sig personligt. De har brug for, at du lytter til deres idéer – og at de får lov til at realisere dem. Det er i øvrigt de idéer, der bliver din styrke i konkurrencen om kunderne online.

Nu er du klar til at plukke dine nye medarbejdere
Dine nye medarbejdere er i dag kunder i din butik. Når du tiltrækker millennials til butikken, så tiltrækker du også de rette kandidater til arbejdet.

Butikkerne online ved, hvad det handler om
De véd, at fremtidens købere stiller krav. Køberne vil i dialog. De vil se personlighed og have oplevelser. Her er 7 gode tips til at overleve Amazon:

  1. Find en niche fx børnebøger
  2. Skab oplevelser for kunden
  3. Anvend teknologi – reducer omkostninger
  4. Hav en lokal social mission
  5. Lad folk lære dig at kende – fortæl din historie
  6. Arbejd tæt sammen med de andre lokale butikker
  7. Få dine egne produkter på Amazon

Er du klar?
Om forfatteren: 
Bettina Wæde har skrevet dette indlæg. Hendes passion er at optimere potentialer hos mennesker og i virksomheder. Hun hjælper virksomhederne med at rekruttere mennesker og udvikle deres talenter til styrker, så der er høj effektivitet og arbejdsglæde.